HABITATGE

La coordinadora culpa fons voltors i famílies riques de l'especulació

La plataforma assegura que el Govern “permet que la població s’empobreixi”

Vista aèria de la concentració de pisos a Escaldes.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

“L’especulació amb els pisos és culpa dels youtubers, fons voltors i famílies adinerades andorranes”. Ho afirma la Coordinadora per un habitatge digne a través d’un manifest que exposa que cal “posar fi a les pràctiques especulatives que posen en perill el dret a una vida digna”.

La plataforma aborda el tema criticant que “s’han posat catifes vermelles” a la inversió de construccions de luxe i que el Govern “està permetent que la població andorrana s’empobreixi”. En aquest sentit, al manifest s’exposa que el sou mínim, de 1.370 euros mensuals, no permet accedir al lloguer d’un pis de 1.500 euros de mensualitat i assegura que això “ho converteix en un simple producte comercial inaccessible” per a la majoria de la població. “Ens estan obligant a destinar més de la meitat del sou al lloguer, i ens deixen amb recursos insuficients per cobrir les despeses bàsiques i gaudir d’una vida digna. Ningú hauria de viure amb la incertesa constant de no arribar a final de mes per tenir un sostre sobre el cap”, recalca el manifest.

La plataforma sosté que no s’ha de permetre que l’especulació “es converteixi en mercaderia” i afirma que la incertesa de la problemàtica de l’habitatge al país posa en perill “el futur del jovent”. “Fan fora veïns i veïns sense cap mena de control”, afegeix.

L’associació exigeix als poders públics que facin “polítiques públiques efectives” per garantir “l’accés equitatiu a un habitatge digne per a tothom”. La coordinadora considera que les mesures preses fins ara són “insuficients”. En aquest sentit, conclou que “l’habitatge no ha de ser un privilegi reservat per a uns quants, sinó un dret garantit per a tota la població” i reitera que “s’han de posar en marxa mesures efectives per regular el mercat immobiliari”.

tracking