JUSTÍCIA

El Consell Superior fixa les bases del codi ètic judicial

La proposta es trametrà a tots els agents perquè hi puguin fer aportacions

Edifici de la seu de la Justícia.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’acord del Consell Superior de la Justícia relatiu a l’aprovació del reglament del procés de consulta i participació en l’elaboració del codi ètic de conducta judicial es publicarà avui al BOPA. Aquest reglament ha de regular de manera àgil el procediment d’aprovació del codi ètic i de les seves modificacions posteriors, garantint la participació de tots els agents, tant de manera col·lectiva com individual.

El CSJ, seguint el mandat legal, aprovarà, una vegada recollides les propostes, un codi ètic de conducta judicial que a més de concernir magistrats, batlles i fiscals, com passa ara a través del recull d’obligacions aprovat l’any 2016, inclogui també els membres del CSJ i la resta d’agents implicats en l’administració de justícia.

El codi ètic de conducta judicial recull les regles de conducta judicials, basades en els valors de neutralitat política i institucional, independència, imparcialitat, integritat, correcció, igualtat, competència i diligència, i ha de servir de referent per als estàndards de comportament desitjables de batlles, magistrats, fiscals, secretaris judicials, dels membres del Consell Superior de la Justícia, així com del personal de l’Administració de Justícia i del CSJ. La proposta es trametrà aviat als diferents representants perquè hi puguin fer les aportacions escaients.

tracking