NEGLIGÈNCIA A LA PARAPÚBLICA

DA vol informació abans d'avenir-se a la comissió d'enquesta

El Consell General va entrar a tràmit ahir la proposta d’investigació sobre la CASS

Jordi Jordana al Consell General.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

“Necessitem disposar de tota la documentació necessària.” Així ho va expressar en una conversa al Diari el president parlamentari de Demòcrates, Jordi Jordana, sobre la possibilitat d’investigar en seu parlamentària els sobrepagaments a les pensions d’invalidesa del grup 1 de la CASS.

La majoria de DA i CC, que ja va acollir amb bons ulls la proposta des d’un principi, va confirmar que s’avindran a la comissió d’enquesta requerida per Concòrdia, el Partit Socialdemòcrata i el conseller no adscrit Víctor Pintos. Això sí, abans de fer cap pas endavant, els demòcrates volen recopilar tota la informació disponible quant a actes, informes jurídics i informes d’intervenció de la parapública des del 2020, la data en què els fets encara no havien prescrit.

La notícia es va saber el mateix dia que el Consell General resolia a favor de la proposta de la minoria i obria un període perquè els grups parlamentaris hi puguin presentar esmenes, el qual finalitzarà 24 hores abans de l’hora d’inici de la sessió en què la proposta sigui sotmesa al ple. Precisament és aquest punt, el de les esmenes, el que s’ha d’acabar de formalitzar amb la documentació per part de DA, ja que consideren “necessària” tota aquesta informació per al pla de treball de la comissió.

Preguntat pel recorregut i els terminis, el president de Concòrdia i impulsor de la mesura, Cerni Escalé, va “donar per fet” que aquesta seria a principi de març, quan l’activitat parlamentària reprengui l’activitat després de les vacances d’aquest febrer. Escalé es va mostrar confiat que DA participi internament en la comissió.

tracking