Consell de ministres

El Govern reforça els protocols de seguretat de les proves de batxillerat

L’objectiu és que no es repeteixi la filtració d’exàmens que hi va haver el curs passat

Guillem Casal durant la roda de premsa del consell de ministres.

Publicat per
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

El Govern reforçarà els protocols de les proves oficials de batxillerat (POB). L’executiu no vol que es repeteixi la mateixa situació del curs passat, en què es van filtrar dos exàmens, i per aquest motiu es dedicaran més esforços perquè això no torni a passar aquesta primavera. “Han incrementat els protocols de custòdia i seguretat d’aquestes proves a nivell del ministeri, però també de logística pel que fa a la seguretat física dels centres escolars i també a l’organització a nivell de qui hi té accés”, va explicar ahir després del consell de ministres el portaveu del Govern, Guillem Casal. Des de l’ens defensen que “s’han aplicat tots els mecanismes necessaris” perquè no es torni a produir una filtració.

Durant el consell també es va aprovar el pagament de dos ajuts per al sector primari. L’administració aportarà a Ramaders d’Andorra un import de 101.423 euros pels caps de bestiar sacrificats durant el quart trimestre del 2023, amb l’objectiu de fomentar la promoció de carn de qualitat sota el segell d’IGP. Alhora, s’atorgarà una nova contribució per la promoció del vi. En aquest cas es destinaran 10.710 euros a tres explotacions diferents que daten de l’anyada del 2021.

D’altra banda, Govern va anunciar que ha presentat Jelena Pià com a candidata per a les eleccions del mes de juny del comitè per a l’eliminació de la discriminació envers la dona (Cedaw) de l’ONU. Aquesta candidatura “és la primera vegada que Andorra envia un expert a un organisme internacional”, va declarar Casal. L’executiu vol incrementar el talent andorrà en les esferes internacionals i reforçar el seu “compromís per la promoció de la igualtat de gènere”.

CASAL DEFENSA ELS YOUTUBERS

L’executiu considera que no s’ha de criminalitzar els youtubers sobre l’especulació en la problemàtica dels lloguers de l’habitatge. Així ho va expressar Guillem Casal durant el consell de ministres, que va asseverar que “no hem de caure dins l’estigmatització”. Ho va dir davant el missatge que va publicar la Coordinadora per un Habitatge Digne, que feia paròdia dels premis Esland afirmant “Especuland”. El membre de l’executiu va comentar que el problema “afecta diverses variables i no un col·lectiu concret que potser no té cap relació directa amb el mercat del lloguer”.

tracking