Mobilització

Espot es mostra "content" perquè no hi hagi tancament de l'accés al Pas

El cap de Govern considera "inacceptable" que Andorra sigui "permanentment ostatge" de problemàtiques alienes al Principat

Circulació oberta cap al Pas aquest matí a La CroisadeFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

"Hem traslladat amb fermesa que Andorra no pot ser víctima ni ostatge de situacions alienes". Així de contundent s'ha mostrat Xavier Espot aquest matí en declaracions a la premsa arran de la nova amenaça dels agricultors francesos de fer nous talls en l'accés al Pas de la Casa. El cap de Govern s'ha mostrat "content" perquè la prefactura dels Pirineus Orientals hagi prohibit els talls i ha expressat que han estat treballant "de valent" els últims dies i les hores per demanar als prefectes corresponents que prenguin les mesures necessàries per evitar nous talls. "Ens consta que hi ha presses les disposicions oportunes per aturar amb barreres els talls de vehicles i tractors ", ha afegit.
L'única acció que els agricultors podran fer és l'entrega de fullets informatius al coll del Puymorens, segons han informat les autoritats franceses a les andorranes. Davant una possible nova manifestació de la pagesia francesa en la frontera amb Andorra, Espot ha manifestat que "si tornen a insistir, nosaltres insistirem encara més que nosaltres no tenim perquè ser les víctimes colaterals d'un afer que no ens concerneix".

Un vehicle de la gendarmeria avui a La Croisade on es circula amb normalitat

tracking