DADES ECONÒMIQUES

L'IPC tanca el gener amb dues dècimes menys que el 2023

Se situa en el 4,4% i s’atribueix a les rebaixes

Un home comprant a un supermercat.

Un home comprant a un supermercat.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El descens dels productes de vestit i calçat per les rebaixes ha provocat que l’índex de preus al consum (IPC) s’hagi situat en un 4,4% al gener, fet que representa una baixada de dues dècimes respecte a la xifra de tancament del 2023. Les dades, publicades ahir per Estadística, mostren que la caiguda per les rebaixes de Nadal han compensat “parcialment” l’augment de les tarifes de l’electricitat, segons es va indicar en l’informe.

Així mateix, Estadística exposa que durant el mes de gener es va registrar un encariment de preus en matèria de transport, habitatge, aigua, electricitat i altres combustibles, a més del sector de les comunicacions. La inflació subjacent, que no té en compte els preus dels productes frescos ni l’energia, va quedar al gener en una variació anual del 5,2%.

Comparat amb els països veïns, el Principat es manté per sobre de l’índex d’Espanya i França. Les xifres que es mostren corresponen a les dades avançades i deixen Espanya en un 3,4%, tres dècimes per sobre del desembre, i França en un 3,1%, que suposa una rebaixa de sis dècimes respecte al tancament del 2023.

tracking