ACORD D'ASSOCIACIÓ AMB LA UE

Espot lamenta la falta d'una “única veu” al pacte d'estat per la UE

El text que tenen ara “no és del tot complet” i creu que cap a mitjan març estarà enllestit

El cap de Govern, Xavier Espot.SFG / C. ESTEVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern va criticar ahir la dissidència d’opinions dels membres del pacte d’estat que en els darrers dies hi ha hagut envers el format de publicació del text de l’acord. “Lamento que cadascú faci declaracions que després es malinterpreten o s’esbiaixen”, va dir Espot, que creu que s’hauria de parlar “des d’una única veu”. El demòcrata va criticar Bartumeu, Pallarés i Alis per les declaracions a premsa i va considerar que aquesta veu han de ser els comunicats que es pacten.

Espot va explicar que actualment tenen un document “molt complet, però no del tot”, perquè la versió actual que es té és del protocol marc i de gairebé la totalitat dels annexos traduïts en anglès, però per a la traducció al català encara falta. A més, hi ha alguns serrells, com el del cabal comunitari, el sector farmacèutic o el transport aeri, dels quals no s’ha acabat de negociar quin serà el format d’incorporació de cadascun. Per aquest motiu, va dir que cal fer una revisió d’allò negociat, la qual creu que estarà finalitzada cap a mitjan març. No obstant això, va apuntar que no té “cap reticència” a fer públic l’acord perquè tenen “un deure de transparència” amb la ciutadania, però que s’ha de fer de manera “ordenada i pautada”.

La proposta de Govern és fer reunions amb els col·lectius, començant pels consellers generals i les altres institucions públiques, a més de la premsa i la ciutadania, per fer-ne unes “lectures comentades”. Després entregaran el text en la seva totalitat.

tracking