SOCIETAT
L'AMPAEA vol unificar la cuina de les escoles de Sant Julià de Lòria
L’entitat apunta que s’haurà de valorar en el futur per racionalitzar-ne el funcionament
La nova gestió de la cantina de l’escola francesa de Sant Julià, ara en mans de l’AMPAEA (l’entitat que agrupa les famílies de l’escola andorrana), es va estrenar ahir complint amb l’objectiu de garantir que els alumnes tinguessin a punt el dinar com cada jornada escolar. Els propers dies s’hauran d’afinar petites qüestions de funcionament i l’adaptació del menjador als procediments del sistema andorrà en aspectes de tipus pedagògic. Per a l’alumnat, pocs canvis, ja que dinen on sempre i són atesos pel personal que ja hi havia. L’AMPAEA assumeix la gestió i la contratació de dues cuineres i una auxiliar, que ja formaven part de la plantilla, mentre que l’AMPA de l’escola francesa pagarà el sou dels monitors. Les contractacions s’han fet per al que resta de curs. De cara al futur, l’AMPAEA va apuntar que s’haurà de considerar la possibilitat de treballar en una sola cuina per racionalitzar costos i gestió. “Ja es funciona d’aquesta manera a Ordino i Canillo”, van apuntar, on l’AMPAEA també es fa càrrec dels menús dels escolars del sistema francès.
Aquesta és una qüestió a abordar els propers mesos i també amb el ministeri d’Educació. Ara per ara els nous gestors han volgut agrair la predisposició i la col·laboració de l’AMPA de l’escola francesa per dur a terme la transició i establir el nou funcionament. Cal recordar que formalment l’associació estava al marge de la gestió de la cantina. Eren tres pares que es feien càrrec de la gestió a través d’una entitat paral·lela heretada de quan compartien menjador amb l’escola espanyola. El sistema espanyol va tancar el centre però es va mantenir la manera de funcionar. La pèrdua d’alumnes, l’afectació de la pandèmia i els costos de personal han estat el llast de la gestió, que ha abocat l’entitat a la fallida, sense poder pagar les quitances a la plantilla.