Tecnologia

La desena edició de la First Lego League reafirma la dona a la ciència

Participarà a la final espanyola que es celebrarà el pròxim 16 de març a Alacant

10a edició Lego LeagueAndorra Telecom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les finals de la desena edició de la First Lego League han tingut lloc aquest matí al centre de congressos d'Andorra la Vella. El secretari d'Estat d'Educació, Josep Anton Bardina, ha valorat la iniciativa molt positivament, sobretot des del punt de vista de gènere, ja que un dels objectius de la iniciativa era "obrir el món de les matemàtiques i les ciències encara més al món femení", iavuial Centre de Congressos s'ha pogut apreciar com una gran part de les concursants eren noies. El director general d'Andorra Telecom, JordiNadal, ha celebrat també l'èxit del certamen, que ha reunit escoles de tots els sistemes educatius, i ha apuntat en el seu discurs que gràcies a iniciatives com la First Lego League, s'han acabat formant grans enginyers arreu del món.

L'equip guanyador ha estat 'STEAM' del col·legi Sant Ermengol i s'emporta el premiIngeniera Soy que dona accés a la final espanyola que es celebrarà el proper 16 de març a Alacant.

La resta de premis del torneig han recaigut als equips i centres següents: l'equip STEAM de l'escola Sant Ermengol, ha estat el guanyador del premi Joc del Robot; l'equip V-7 , de l'escola EASE d’Encamp guanyador del premi Repte Innovació; l'equip ECOSAFA de l'escola Sagrada Família, guanyador del premi Valors; l'equip 8 x LEGO del col·legi Janer guanyador del premi Disseny del Robot; l’equip STEAM ha estat el guanyador del Premi Comportament Robot, el premi al millor entrenador ha recaigut al professor de l’escola Sagrada Família, Israel Tor, entrenador de la Sagrada Família.

En total han participat 90 alumnesde segona ensenyança, de set centres educatius del país (Sagrada Família, Janer, Sant Ermengol, Andorrana de Santa Coloma, Andorrana d’Ordino i Andorrana d’Encamp i Maria Moliner).

tracking