Prevenció

Govern no descarta aplicar mesures per la sequera

L'executiu mantindrà reunions amb els comuns per analitzar la situació i coordinar-se per si cal prevenir

El ministre de Medi Ambient, Guillem Casal en roda de premsaSFGA

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

El Govern es reunirà amb els comuns per la situació de la sequera. La voluntat és posar sobre la taula totes les dades disponibles que tenen les dues administracions per coordinar-se i avançar-se per si calen aplicar mesures més endavant per prevenir. De fet, es vol crear un butlletí dels recursos hídrics per anar controlant la situació, ha explicat Guillem Casal, portaveu del govern.

Els ens parroquials són els qui controlen la distribució de l'aigua de consum i, per tant, són coneixedors dels dipòsits i l'eficiència de la xarxa. En aquest sentit, l'executiu vol complementar les dadesde quèdisposa amb les que posseeixen les corporacions parroquials i a partir d'aquí emprendre accions.

D'altra banda, el Consell de Ministres tambéha aprovat el Reglament relatiu a les condicions d'autorització de l'explotació d'aigua destinades al consum humà. Així, el reglament defineix les condicions per a l'autorització de l'explotació de les captacions d'aigua potable i defineix un únic perímetre de protecció del punt on es fa efectiva la captació física de l'aigua que passarà a ser sòl no urbanitzable. S'aquesta manera, els comuns ho hauran de tenir en compte en el seu Pla d'ordenació i urganisme parroquial (POUP)la classificació de la zona del perímetre de protecció de cada captació com a sòl no urbanitzable.

tracking