Protesta

Els agricultors faran el tall massiu de tot el Pirineu la setmana vinent

El bloqueig serà el 27 i 28 de febrer i podria afectar el país per les dues fronteres

Agricultors catalans manifestant-se entre la Seu d'Urgell i Andorra.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

El tall de carreteres massiu a tot el Pirineu serà el dimarts 27 i el dimecres 28 de febrer. Així ho va indicar Joan Caball, coordinador general d’Unió de Pagesos, en una entrevista concedida a la SER. Els ramaders francesos i catalans ja fa dies que plantegen fer una acció coordinada i conjunta per continuar protestant per la situació del sector primari, i aquesta tindrà lloc la setmana vinent.

Els agricultors de la Cerdanya francesa van explicar ahir en aquest mitjà que els pagesos catalans “ens van dir de bloquejar el 27 i 28 de febrer”, va comentar Christian Tallant, portaveu dels pagesos francesos. De totes maneres, el col·lectiu gal té la intenció de reunir-se a finals d’aquesta setmana per acabar de coordinar l’acció que faran, perquè de moment no els han comunicat més informació de com seran els talls. Tallant també va manifestar que aquesta setmana no tenen la intenció de protagonitzar cap bloqueig de circulació a La Croisade, punt més proper a la frontera francoandorrana. Avui tenen previst fer una reunió en què decidiran si efectuaran més accions reivindicatives de cara a la setmana que ve.

Ahir el govern francès va anunciar alguns canvis de llei amb l’objectiu d’enfortir i protegir els agricultors a l’hora de negociar amb els distribuïdors. De totes maneres, l’anunci del primer ministre, Gabriel Attal, no ha acabat de convèncer els pagesos del sud de França. Tallant va comentar que “no canvia res” i que el més probable és que executin més talls en el futur. “El govern fa molts anuncis i n’hi ha molt pocs que es concretin”, va indicar el portaveu francès.

Les protestes han continuat aquesta setmana, tot i que han estat lluny del Principat. Ahir pagesos de tot l’estat espanyol van realitzar una concentració a Madrid per pressionar el govern.

tracking