Tribunals

La Fiscalia acusa d'abusos laborals les empreses dels treballadors peruans

Conxita Marsol ha anunciat que seran jutjades per un delicte major i un de menor

Conxita Marsol moments prèvis a les declaracions a premsaÀlex Ripoll

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses que van abusar laboralment de treballadors peruans seran jutjades per un delicte major i un de menor. Ho ha explicat la ministra de Presidència, Treball, Economia i Habitatge,ConxitaMarsol, a lesE-sportsCityTalks.

El departament de Treball, mitjançant la branca d'inspecció de treball, va posar en coneixement de la Fiscalia una sèrie d'irregularitats en els contractes laborals dels treballadors peruans i el ministeri públic ha considerat que hi ha prou indicis per a instruir un procediment contra els titulars de les companyies que estaven realitzant les males pràctiques.

L'executiu també estaria actuant d'ofici en el cas dels treballadors argentins que van denunciar abusos laborals, peròMarsolha apuntat que "ens mantenim a l'espera perquè no tenim denúncies" i ha matisat que "no sabem quines són les empreses que estan actuant malament". Per aquest motiu, ha convidat al portaveu dels argentins aferuna denúncia formal.

La ministra de Treball ha remarcat que volen facilitar les denúncies en el sector laboral i que la voluntat és que "tothom faci les coses bé i qui no ho faci, que pagui les conseqüències".Marsolha remarcat que s'està treballant en què les empreses que tinguin faltes greus pel que fa al maltractament dels treballadors desplaçats "a més de tindre una sanció econòmica, tinguin una limitació a l'hora de portar gent a treballar al país, almenys per un període de temps".

tracking