adaptació de la serralada al fenòmen

Dotze milions per a un projecte sobre canvi climàtic al Pirineu

Andorra participa en la iniciativa finançada amb fons europeus

Muntanyes nevades.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea concedeix 11,8 milions d’euros per finançar un projecte d’adaptació climàtica dels Pirineus compartit per Espanya, Andorra i França. La iniciativa fa part d’un conjunt aprovat per la Comissió Europea amb un finançament total de 233 milions d’euros, LIFE-SIP Pyrenees4clima, i que té la finalitat d’“implementar una de les primeres estratègies transfrontereres” sobre el canvi climàtic a Europa.

La descripció del projecte indica que “l’estratègia se centra en una serralada, els Pirineus, amb un dels principals valors de biodiversitat d’Europa i on el canvi climàtic es produeix per impactes en processos superficials, recursos naturals i activitats econòmiques”. Abasta sis regions dels països veïns (el País Basc espanyol, Navarra i Aragó, la Nova Aquitània francesa i Occitània) a banda d’Andorra. S’estructura en 5 pilars principals: entendre els impactes climàtics, augmentar els espais naturals resilients, adaptar l’economia de muntanya, protegir la població i el territori i millorar la nova governança.

El programa LIFE de la Unió Europea ha cofinançat des de l’any 1992 més de 6.000 projectes i compta amb una assignació pressupostària per al període 2021-2027 de 5.400 milions d’euros, un 60% més que en el període de set anys anterior.

tracking