Sanitat

El SAAS reivindica les millores al sector davant la possible vaga

El SAAS.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El SAAS va publicar ahir un comunicat reivindicant les millores que s’han aplicat al sector després que la branca sanitària de l’USdA amenacés amb una vaga. El servei d’atenció sanitària va apuntar que “l’actual conveni col·lectiu, aprovat amb millores significatives com la pujada de l’IPC a tota la plantilla o la recuperació del Pla de Carrera, entre altres mesures de les quals es beneficia tot el personal del SAAS, té vigència fins a l’octubre del 2025”. I que el juliol de l’any passat “els màxims representants de la direcció i el nou comitè d’empresa del SAAS es van reunir amb el compromís per continuar treballant en l’elaboració del proper conveni col·lectiu”. Fruit de les reunions, el SAAS va informar que “ha iniciat el projecte de revisió de les descripcions dels llocs de treball (DLT), alhora que també s’ha començat a treballar en les bases per instaurar novament el desenvolupament professional per objectius”, dues millores que el sector reclamava.

La nota també va transmetre la voluntat de donar continuïtat a projectes com són el desdoblament del SUM d’Urgències, la reestructuració de Salut Mental en l’àmbit hospitalari i comunitari, la reorganització del Cedre, l’organització del Bloc Quirúrgic, el registre de tumors i l’ampliació del nou Hospital.

D’altra banda, Gabriel Ubach, secretari general de l’USdA, va explicar que s’han emplaçat a una reunió la setmana vinent amb el ministeri per tractar les millores que reclamen des del sector sanitari o “per negociar els serveis mínims que hi haurà durant la vaga”, i va recordar que l’única alternativa a la vaga és que es compleixin les demandes.

tracking