Continuen les protestes dels pagesos

Andorra esquiva els pròxims talls fronterers

Els agricultors francesos i catalans descarten bloquejos a la frontera andorrana

Tractors bloquejant la rotonda de la Seu.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tall de carreteres massiu a tot el Pirineu convocat per la Unió de Pagesos per aquest dimarts 27 i dimecres 28 no afectarà Andorra. Les tractorades es concentraran en diversos punts fronterers de Girona amb França i comptarà amb el suport dels pagesos de l’Alt Urgell, que s’hi desplaçaran per formar-ne part, segons va confirmat la Unió de Pagesos de l’Alt Urgell.

La mobilització està convocada a partir de les 8 hores de dimarts i les rutes previstes són des del Berguedà fins a Puigcerdà i d’aquí fins al pont de Llívia, a l’autopista AP-7 des de Santa Llogaia Àlguema i Orriols, i també afectarà la C-38 al coll d’Ares i l’N-230 a Vilaller. Es preveuen un centenar de tractors a la zona de Puigcerdà i entre 400 i 500 a la Jonquera, segons van apuntar fonts pròximes a la mobilització.

Per part dels ramaders gals, no hi haurà afectacions al pas entre França i Andorra i no està previst cap bloqueig a la Croisade ni al coll de Pimorent, segons va confirmar el portaveu Christian Tallant ahir al Diari. Estan pendents, però, de celebrar una reunió amb els agricultors catalans per acabar de concretar una acció conjunta que amplificaria la participació a les zones de Girona, on està convocada la mobilització.

En tot cas, els agricultors catalans i francesos van expressar malestar cap als seus governs perquè no van rebre cap resposta ni van obtenir algunes de les millores que el sector reivindica, entre d’altres, combatre la sequera que afecta els conreus. El govern francès va anunciar alguns canvis de llei amb l’objectiu d’enfortir i protegir els agricultors a l’hora de negociar amb els distribuïdors, però l’anunci no va convèncer els pagesos del sud de França. Tallant va comentar que “no canvia res” i que el més probable és que executin “més talls en el futur”, va sentenciar.

tracking