més visitants

El sector hoteler atribueix les xifres del gener a l'àmplia oferta

La falta de neu no ha provocat una davallada del turisme respecte al mes de l’any passat

Una festa d''après ski' a L'Abarset.GRANDVALIRA

Publicat per
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

L’escassetat de neu no ha provocat una davallada dels visitants aquest mes de gener. Un total de 776.061 visitants van entrar al país; es tracta d’un increment del 4% en comparació amb el mateix mes del 2023, tal com va informar el departament d’Estadística del Govern. L’any passat se’n van registrar 746.448, el que representa gairebé 30.000 persones menys que les xifres d’enguany. De fet, les dades han anat enfilant-se en els darrers geners dels últims anys. Per exemple, el 2021 n’hi va haver 240.474, i el 2022 van ser 634.912. Més enllà de la recuperació de la crisi derivada del coronavirus, pel president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, en la pujada també hi tindria a veure l’oferta diversificada que ha aconseguit plasmar el Principat a fora de les fronteres.

“L’oferta del país no només és neu”, va afirmar Pujol. “Andorra és un conjunt d’activitats: pots anar a esquiar, però si no, tens altres opcions”, va detallar Pujol, que va agregar: “La diversificació ens ha ajudat molt”.

Això explicaria l’increment que hi ha hagut aquest darrer mes respecte al de l’any passat, ja que enguany ha caigut menys neu, tal com va publicar fa un parell de dies Acció Climàtica, que informava que a Ransol no hi ha hagut neu durant l’últim mes. Segons la institució, és el període més llarg mai enregistrat fins al moment. “Aquí tens esquí, oferta de compra tot l’any i fins al vespre, tens après ski, balneari o restauració i, en canvi, a Catalunya, si vols fer tot això, t’has de desplaçar. Tenim uns serveis complementaris a banda de la neu”, va valorar el dirigent de l’entitat, que va agregar: “En cas de dubte per la neu, acaben pujant per les alternatives”.

Dels visitants d’aquest 2024, 364.161 van ser excursionistes (46,9%), mentre que hi va haver 411.900 turistes (53,1%). En comparació amb el mateix mes de l’any anterior, els excursionistes, els que només passen unes hores al país, s’haurien incrementat en un 9%, mentre que baixa lleugerament el nombre de turistes, les persones que han fet estada al país, en un 0,1%. En el cas de l’UHA, les pernoctacions van caure en un 0,7. “Per la poca neu que hi havia per Reis, la setmana va ser bona, però no excepcional, i davant d’això teníem dubtes, però les tres últimes setmanes van ser bones”, va explicar Pujol, que va valorar que “les xifres són semblants a les de prepandèmia del 2018-19”. Alhora, hi hauria contribuït els “packs hotels amb Caldea, música o el Palau de Gel”, deia Pujol.

tracking