Meteo

Fortes nevades avui al nord del país i vents generalitzats

Es van registrar ahir fins a 5 centímetres a la Tossa d’Espiolets

Estat de les pistes a Arcalís.ORDINO ARCALÍS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les precipitacions van deixar ahir febles nevades durant la nit i neu a totes les cotes del país, tal com indicava la previsió. El temps va aportar una enfarinada al centre i gruixos modestos en altitud. Segons el servei meteorològic, es van registrar fins a 5 centímetres a la Tossa d’Espiolets. Les precipitacions continuran avui, febles durant el matí i a la tarda pujaran als 1.800 metres d’altitud, mentre que s’espera nevades més abundants i fort vent de cara a demà i dimecres vinent.

Les més importants es concentraran al nord, tal com va indicar el Servei de Meteorologia a través d’un comunicat via X, i s’esperen forts vents concentrats sobretot entre demà i dimecres, quan bufaran de manera més generalitzada a tot el Principat.

Pel que fa a l’estat de les carreteres, el departament de Mobilitat va activar ahir al matí fins a les 12 hores la fase groga al nord del territori per obligatorietat de circular amb pneumàtics especials. Concretament, al port d’Envalira i a la carretera general 3 d’accés a l’estació d’esquí d’Ordino Arcalís. Entrada la tarda, cap a la 1 del migdia, es van aixecar les restriccions i el trànsit va ser fluid a tota la xarxa viària del país. Pels volts de les nou del vespre la reactivació de les precipitacions va obligar a instaurar de nou la fase groga per travessar el port d’Envalira, amb la qual cosa calia circular amb equipaments especials.

tracking