Mobilitzacions

Els pagesos tallaran la C-14 tota la nit i demà

La circulació està bloquejada a Bassella en els dos sentits des de les 10 del matí i s'han creat uns dos quilòmetres de retencions

Els tractors tallant el trànsit a Basella aquest matí@uniopagesos

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Els agricultors han decidit mantenir tallada la C-14 durant aquesta nit i allargar-lo durant la jornada de demà. Era la intenció que tenien aquest matí els pagesos segons ha explicat Ramon Sala, coordinador comarcal del Solsonès de la Unió de Pagesos, i durant la tarda han confirmat la prolongació del bloqueig.

El tancament al trànsit de la carretera s'ha iniciat a les deu del matí amb una setantena de tractors vinguts de les comarques del Solsonès, la Noguera i alguns de l'Alt Urgell estan bloquejant els dos sentits de la calçada, creant uns dos quilòmetres de retencions, segons ha informat el servei català de trànsit de la Generalitat de Catalunya. Tot i que només permeten el pas a vehicles d'emergències i transportistes del sector, hi ha pas alternatiu per alguns vehicles a través de carreteres locals.

Els treballadors del sector primari faran torns entre ells per continuar el bloqueig i dormiran en remolcs i vehicles habilitats a la zona de la protesta. Sala ha comentat que es van fent assemblees i es van decidint algunes qüestions sobre els talls, que també s'estan produint en altres punts del Pirineu. L'objectiu és continuar reclamant el govern català millores en el sector, ja que de moment "només han donat paraules, no hi ha cap fet i estem enfadats", ha asseverat el coordinador del Solsonès.

La mobilització ha començat amb una concentració al polígon industrial El Vinyet de Solsona des d'on els pagesos s'han desplaçat fins al quilòmetre 134 de la C-14 per tancar el trànsit.

A més de les afectacions esmentades, les mobilitzacions dels agricultors afecten diferents punts de la xarxa viària de Lleida, ja que hi ha bloqueig de tractors a l'A-2 a Soses, a la capital i a Tàrrega, entre d'altres indrets. També hi ha tancament de la circulació a l'N-152 a Puigcerdà i a diverses vies de Girona i Barcelona.

tracking