Igualtat

Xerrades sobre inventores i científiques pel Dia de la dona

El Govern ha programat un plec d'actes per reivindicar el paper femení en tots els àmbits de la societat

Conferència a càrrec de Núria Salán al Centre de CongressosGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha programat dues xerrades i una exposició el mes que ve amb motiu del Dia de la dona per promoure accions per sensibilitzar a la ciutadania sobre un "encaix igualitari ple i efectiu de les dones en tots els àmbits de la societat", segons ha informat el Govern. Enguany, els actes estan centrats en inventores i científiques per mostrar les seves aportacions a la ciència, invencions o en el món de la creativitat.

El primer acte tindrà lloc el 5 de març a l'Illa Carlemany amb l'exposició 'Enciclopèdia de Dones STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques)', una exposició divulgativa que es podrà veure gratuïtament fins el 17.Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia i professora a la Universitat Politècnica de Catalunya, farà la inauguració. El mateix dia al Centre de Congressos, tindrà llocla conferència ‘Menú de les inventores’, a càrrec de Salán i sobre els invents a càrrec de dones.

El 6 de març hi haurà unaxerrada als alumnes de primer curs del primer cicle de 2a ensenyança de tots els sistemes educatius sobre inventores històriques "oblidades".

Pel que fa al Dia internacional de la dona, es respartiran llaços a les treballadores de l'administració pública, dels comuns i de les parapúbliques, així com un minut de treball aturat a les 13 hores.

tracking