Política

El PS defensa Montaner i que els salaris siguin públics

El partit titlla d’“injustícia” la causa oberta contra la presidenta d’Andorra Endavant

El president del PS, Pere Baró.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Independentment de les diferències ideològiques”,el Partit Socialdemòcrata va manifestar la “injustícia” i el seu suport cap a la líder d’Andorra Endavant, Carine Montaner, que s’enfronta a una pena de dos anys condicionals de presó i la seva inhabilitació durant dos anys per un “delicte major de revelació de secrets qualificat per autoritat o funcionari”. El PS va expressar la seva posició amb relació als salaris dels càrrecs públics: “Han de poder ser consultables per a tothom”. El partit assegura que “són diners que provenen de les arques públiques” i va deixar clar que “la societat hauria de tenir la informació al seu abast”.

El PS va refermar que està en favor de fomentar la transparència de la gestió de les arques i dels salaris públics.

Montaner està acusada de revelar el salari de l’exconseller general i actual ambaixador d’Andorra a les Nacions Unides a Ginebra, Suïssa i Liechtenstein, Ferran Costa. Els fets es van registrar l’any 2020, quan la parlamentària, llavors al grup de Terceravia, va rebre els fulls de cotització de la bancada liberal.

Des del PS van considerar “completament injusta la persecució o atacs cap a un càrrec públic que únicament ha fomentat la transparència de la gestió de les arques públiques, més tenint en compte que mesos després de l’afer els salaris dels consellers generals van passar a ser públics”. Per aquest motiu, el Partit Socialdemòcrata va voler donar “tot el nostre suport a la consellera general Carine Montaner”.

tracking