PLA D'IGUALTAT

FEDA aspira a tenir un 30% de dones en plantilla l'any 2026

Presentació del pla d'igualtat.FEDA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

FEDA aplicarà la discriminació positiva en els processos de selecció per fomentar la contractació de dones, especialment en les àrees més masculinitzades. És una de les principals mesures que recull la nova edició del pla d’igualtat del grup, aprovada a finals del 2023 i presentada aquest dijous. L’objectiu és que almenys el 30% de la plantilla del grup (el qual inclou la matriu i les filials FEDA Ecoterm, FEDA Solucions i CTRASA) siguin dones el 2026.

Per assolir-ho es fomentarà que almenys el 50% de les noves persones contractades siguin dones. En aquest sentit, els processos de selecció del grup FEDA aplicaran una discriminació positiva del 2% en qualsevol procés de selecció i del 5% en els departaments més masculinitzats. Això implica que davant de candidatures amb valoracions molt similars es prioritzarà la incorporació de dones, però en tractar-se d’un percentatge reduït no implica en cap cas l’entrada de dones amb competències inferiors als candidats homes.

El director general de FEDA, Albert Moles, va explicar ahir que “no volem només complir la normativa, sinó que volem ser referents per a empreses i entitats del país”.

També per poder afavorir la incorporació de més dones en el grup, en tractar-se d’un sector socialment masculinitzat, FEDA vol incidir directament en el foment de l’estudi de professions masculinitzades. Per això es treballa per poder crear una beca dirigida a les dones que vulguin estudiar enginyeria informàtica a la Universitat d’Andorra i també en una beca per a dones electricistes.

La reducció de la bretxa salarial és un altre dels elements que encara el nou pla d’igualtat, que vol reduir-la d’ara fins al 2026 al 10%. Actualment, la bretxa salarial és d’un 14%.

tracking