DESNONAMENT ANUL·LAT PEL SUPERIOR

TheGrefg: “Me la sua la sentència”

El youtuber espanyol es mostra molt dolgut en un directe per aquest afer, que assegura li ha fet perdre patrocinadors i seguidors

Un moment del directe d'ahir del youtuber TheGrefg.TWITCH THEGREFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

David Cánovas, popularment conegut com TheGrefg, ja no té cap relació com a propietari de l’edifici on hi ha una sola inquilina, una àvia de 80 anys que, de moment, té l’aval de la justícia per continuar vivint en l’apartament d’on el youtuber la volia desallotjar. L’advocat de Grefito va anunciar ahir que ha fet una “cessió a una altra societat andorrana” de l’edifici del carrer Obac d’Escaldes, encara que en cap moment es fa referència clara a una operació de compravenda.

Cánovas no s’ha pres gens bé la resolució judicial, i encara menys la fèrria posició de la padrina i de la seva família, molt coneguda a Sant Julià de Lòria. En un directe, TheGrefg no es va mossegar la llengua ahir i va exposar sense embuts el que pensa de tot aquest afer, que s’ha escampat més enllà d’Andorra i que, com va reconèixer, li ha perjudicat la imatge i ha patit boicot d’alguns patrocinadors.

El youtuber espanyol resident a Andorra va assegurar que en el cas de la padrina de l’edifici que té a Escaldes “han anat a fer el màxim mal públicament”, perquè és una persona coneguda i “ella és la pobre abuelita i jo el jove fill de puta milionari”. Cánovas va manifestar en la transmissió per Twitch, que va anomenar “La verdad sobre la abuelita andorrana”, que aquest afer “m’ha afectat molt mentalment” i que també li ha comportat la pèrdua de patrocinadors. “Moltes marques van marxar dels Esland [els premis que organitza] perquè van dir que no sabien de qui era la culpa però no s’hi volien veure implicats”, va assegurar el creador de continguts, per afegir que vendrà l’immoble del carrer de l’Obac perquè no es vol veure “en una merda com aquesta, que afecta la teva imatge i la relació amb les marques”.

TheGregf va recalcar diverses vegades que la sentència que dona la raó a la llogatera contra el desnonament “em sua la polla” i va reiterar que la dona “viu amb un contracte que té al seu cap, no viu allà i és d’una família de pasta que té cases i han anat a fotre’m públicament”. El jove va exposar que el veredicte del Tribunal Superior que atura el desnonament exposa que “es pot quedar a la casa fins que vulgui”.

El youtuber va lamentar “les mentides” que s’han dit, “fent-me quedar com la pitjor persona” del món, i va reivindicar que totes les actuacions que han fet han estat “legals”. Així, va defensar que les reformes a l’edifici es van iniciar per anar avançant en els treballs, ja que la dona no volia marxar, i que en cap cas es van congelar les canonades per les obres que s’havien fet: “Les canonades s’han congelat perquè ningú ha obert cap aixeta, ni ella, que no viu allà”.

TheGrefg va afirmar que “odio profundament fer aquest directe, perquè és completament surrealista on hem arribat i el que he hagut d’aguantar”, en referència a les notícies que s’han publicat sobre el cas i als comentaris que s’han generat a les xarxes socials. I va afirmar que s’ha magnificat i “fan un mal irreparable”. El youtuber va comentar que no ha vist mai la llogatera ni ha parlat amb ella, i va plantejar que “potser si busco l’àvia i li ofereixo diners [perquè deixi l’habitatge] potser em diu ‘entesos’, però he de fer això? Segurament venc l’edifici, no em fa falta per ser feliç”.

Segons el seu lletrat, TheGrefg ha fet una “cessió a una altra societat andorrana” de l’edifici. El creador de continguts és propietari d’aquest immoble a través de la societat Grefito SLU i, segons va explicar l’advocat, després d’assabentar-se de la problemàtica “el 18 de gener va decidir desvincular-se del projecte d’inversió i renovació del dit immoble”. El procediment d’atorgament a una altra societat iniciat per TheGrefg “ja es troba en marxa i posa fi a tota relació fàctica o jurídica amb el referit edifici”. L’advocat de l’àvia va afirmar que no tenen cap constància d’un canvi de propietat de l’immoble, i va precisar que en cap dels procediments judicials que hi ha en curs entre la llogatera i la societat Grefito s’ha comunicat un canvi de titularitat dels responsables del bloc de pisos. Pere Cristòfol es va mostrar molt caut amb l’anunci, però després del directe, amb un llenguatge tan clar del youtuber, sembla bastant evident que aquest ha decidit espolsar-se la polèmica i girar full.

El Tribunal Superior va tombar la resolució de la Batllia, que en primera instància va avalar el desnonament, per un defecte en la demanda que va presentar la propietat, l’empresa Grefito.

L'immoble situat al carrer de l'Obac d'Escaldes-Engordany.

tracking