PROtestes dels agricultors

Els pagesos desisteixen a tallar Ponts al vespre

Estava previst bloquejar el centre del poble de les 18 hores fins al vespre des de la rotonda de l’hotel Pedra Negra

Tot de tractors bloquejant el pas de vehiclesFernando Galindo

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Els agricultors de la comarca de la Noguera han donat 'via lliure' a la C-14 i han deixat enrere els talls que anunciaven per a aquesta tarda a Ponts. La intenció era persistir en les reclamacions que demanen pel sector i,segons van confirmar els bombers de la zona,el bloqueig començariacap a les sis de la tardaa la rotonda de l’hotel Pedra Negra, punt que ja van tancar el divendres i que va provocar retencions de vehicles. L’objectiu era quedar-s'hi fins prop de les 21 hores per dificultar el flux de vehicles entre les localitats lleidatanes i les vies d'accés entre el Principat i les províncies de Barcelona i Lleida. Els bombers no van assegurar cap hora de finalització, atès que van ser requerits en d'altres ocasions a les 12 hores de la matinada per apagar algunes fogueres o retirar alguns arbres que els ramaders van utilitzar per obstaculitzar la via.Les retencions s'han concentrat durant tota la jornada a la frontera hispanoandorrana des de mig matí fins al vespre per sortir del Principat. En territori espanyol, segonsha informat el servei català de trànsit, les cues s'han mantingut a la C-16 entre Berga i Cercs amb quasi 3 quilòmetres de trànsit dens.

Ahir el trànsit es va desenvolupar amb total normalitat sensemobilitzacions. De fet, durant el migdia d’ahir ja es va desmantellar l’única protesta que encara estava en marxa a tot Catalunya, a l’A-2, entre Tàrrega i Vilagrassa. Tot plegat després d’uns dies complicats, sobretot els dies 27 i 28 de febrer, on es van efectuar bloquejos a moltes calçades catalanes, com va ser a la C-14 a Bassella on es van arribar a concentrar una seixantena de tractors.

Els treballadors del sector primari del Solsonès o l’Alt Urgell, comarques properes del país, van explicar que per avui no contemplen talls, però sí que en produiran més endavant si la Generalitat de Catalunya no anuncia millores. “Està clar que haurem de tornar a sortir”, va explicar Joan Guitart, coordinador d’Unió de Pagesos de l’Alt Urgell. Les manifestacions es podrien reprendre a diferents punts del territori català a partir del 6 de març, dia en què el col·lectiu mantindrà una reunió amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Els agricultors esperen resoldre els problemes que tenen amb la fauna salvatge, la burocràcia o amb la cadena alimentària.

tracking