CULTURA

Una esplèndida Joyce DiDonato presenta el segon festival Clàssicand

La guanyadora de tres Grammy ofereix un primer tast del que suposarà la nova edició

Joyce DiDonato actuant a la presentació, ahir.E.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guanyadora de tres premis Grammy, Joyce DiDonato, va tancar ahir la presentació de la segona temporada del festival Clàssicand amb un concert gratuït a l’Auditori Nacional d’Andorra. La reconeguda mezzosoprano va aterrar per primera vegada al país amb força, i era el principal reclam d’aquesta prèvia del festival, que es va iniciar ahir el matí al ministeri de Cultura d’Encamp.

El director de l’esdeveniment, Joan Anton Rechi, ja va esmentar que la voluntat era “celebrar una festa de presentació per a tota la població, que els permeti gaudir d’una artista de renom mundial i que els engresqui a assistir a altres esdeveniments d’aquest tipus”.

Enguany, el tret de sortida del cartell no es farà fins al 25 de maig, quan Pasión Vega omplirà els jardins de Ràdio Andorra amb les cançons més mítiques dels llargmetratges del director Pedro Almodóvar. El cartell destaca per la gran qualitat dels artistes, i és que el duet de piano contemporani més prestigiós del món, les germanes Katia i Marielle Labèque, o el cèlebre cantant alemany líric, Benjamin Appl, són alguns dels plats forts del programa d’un festival de música clàssica que finalitzarà el 9 de juny.

El segon espectacle serà el divendres 31 de maig a través de l’orquestra Vespres d’Arnadí amb Il Trionfo del Tempo e del Disinganno de G.F. Hänsel, a la plaça del Consell General. El dissabte 1 de juny serà el torn de les germanes Labèque amb la seva versió per a dos pianos de l’obra Triologia Coctau de Philip Glass, a l’Auditori Nacional.

L’orquestra Franz Schubert actuarà l’endemà interpretant Star Wars i les millors bandes sonores de John Williams a l’aparcament de Santa Coloma. El baríton Benjamin Appl oferirà un recital de la seva obra Forbbiden Fruit a la sala dels passos perduts de La Casa de la Vall, el 3 de juny. El divendres 7, la dansa agafarà el relleu amb la proposta On the Nature of Rabbits, de la companyia Stockholm 59º North, a l’aparcament de Santa Coloma. Dissabte 8 l’actor francès Lambert Wilson i l’arpista Xavier de Maistre interpretaran textos d’Edgar Allan Poe a l’Auditori Nacional. Finalment, el dia 9 conclourà el Clàssicand les representacions teatrals de l’obra Miralls, amb doble sessió, al migdia i a la tarda, en què els beneficis aniran destinats per la Creu Roja. A la nit hi haurà l’espectacle de llums i aigua de les fonts de la Rotonda.

tracking