DOL

El col·leccionista Bonaventura Riberaygua mor als 94 anys

El seu fons va permetre l’obertura del Museu Nacional de l’Automòbil

Bonaventura Riberaygua EsteveGOVERN D'ANDORRA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El món del motociclisme està de dol per la mort de Bonaventura Riberaygua Esteve, que va traspassar ahir als 94 anys. Va ser una persona força reconeguda al país, sobretot per la seva faceta com a col·leccionista d’automòbils i motocicletes antigues. De fet, va fer adquisicions arreu d’Europa i va cedir gran part del seu fons al Museu Nacional de l’Automòbil, situat a Encamp i amb més de 30 anys de funcionament, així com al Museu de la Moto de Canillo.

El 2019 se’l va homenatjar amb una placa commemorativa per part de la ministra en funcions de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, per la seva contribució al Museu. El seu fons també va permetre inaugurar el museu Bici Lab l’any 2019 en mans de l’excònsol major, Conxita Marsol, que va comptar amb una àmplia mostra de les bicicletes que posseïa la família. Riberaygua Esteve va ocupar la presidència de l’Automòbil Club Andorra (ACA) del 1988 al 1992, entitat que va lamentar el seu traspàs com una “sentida pèrdua”.

La família va rebre el dol ahir al tanatori d’Escaldes-Engordany i la missa funeral se celebra aquesta tarda a les quatre a l’església de la capital. La família també va rebre mostres de condol a través de les xarxes socials. El comú d’Andorra la Vella, per exemple, s’hi va sumar amb una publicació al seu compte oficial d’X (antic Twitter) amb un missatge que recordava la seva tasca de col·leccionista, com la que va permetre fer el museu Bici Lab.

tracking