unió europea

Espot vol la implicació dels excaps de Govern en el 'sí' a l'acord

El líder ‘taronja’ obrirà l’acte públic amb una presentació de contingut polític

Excaps de Govern en la presentació d'un llibre.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, compta amb el suport dels seus antecessors per fer campanya a favor de l’acord d’associació amb la Unió Europea. Espot ha compartit taula diverses vegades amb Marc Forné, Albert Pintat i Jaume Bartumeu (també amb el difunt Toni Martí), a qui ha traslladat la petició que donin suport a favor del . El darrer dinar va ser el 21 de febrer passat i els tres excaps es van comprometre a posicionar-se. El líder taronja és conscient que el referèndum no està ni de bon tros guanyat i que en aquest tram final s’ha de convèncer la majoria de ciutadans que l’acord és una oportunitat que no pot passar de llarg.

En canvi, entre els exsíndics la veu no és igual d’unànime i molts ja han deixat clar que no estan d’acord amb el document pactat amb la UE, un document que, per cert, es preveu entregar en el format d’esborrany en les reunions amb consellers, cònsols, justícia i premsa.

Un dia clau serà dimarts vinent, data en què està convocat un acte públic organitzat pel pacte d’estat, en què encara no està decidit si es lliurarà l’esborrany de l’acord i/o el document informatiu extens.

L’acte l’obrirà Espot, que disposarà de deu minuts d’introducció, de contingut polític, per explicar la finalització del projecte que era competència de l’executiu i que “passa a mans de tothom”, segons es detalla en el document. A continuació, el presentador explicarà què és un acord d’associació i recordarà que el camí es va iniciar fa 34 anys. Els excaps que hi vulguin participar podran donar la seva visió.

Un videomuntatge de tres minuts, AD-UE, 30 anys de relació, recollirà testimonis de tots els excaps de Govern. Després, el presentador comentarà els punts que més preocupen, tenint de referència les xarxes socials o els recollits a la Fira. Per il·lustrar l’abans i el després, testimonis del món empresarial comentaran alguna dificultat existent pel motiu de ser un país tercer i, a continuació, s’enllaçarà amb la situació específica dels joves. L’acte el tancaran els membres del pacte d’estat que ho desitgin i es donarà pas a les preguntes.

tracking