sobrepagament de pensions

Les representants dels assalariats no participen a la investigació a la CASS

Jacqueline Caubet i Montserrat Martínez s'han abstingut en la votació del consell d'administració

Consell d'Administració de la CASSFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les dues representants dels assalariats al consell d'administració de la CASS, Jacqueline Caubet i Montserrat Martínez, no estan participant en les reunions sobre la investigació del sobrepagament de pensions d'invalidesa. Caubet ha explicat que s'ha vist obligada a abstenir-se en les votacions en compliment del Codi de l'Administració que fixa que no hi pot participar "si hi ha vincles familiars", com succeeix en aquest cas i per això ha reclamat que en aquest assumpte la pugui substituir en la presa de decisions sobre els pagaments de més el suplent de la llista, Francisco Antonio Lizama.

Jacqueline Caubet ha enviat una carta al consell d'administració perquè aprovin aquest canvi que ha assenyalat que no sap si s'ha produït en alguna ocasió i ha destacat que "és molt important que la CASS no es quedi en qualsevol assumpte sense representants dels assalariats" i en particular en aquest cas del que espera estar informada "però l'important és poder deliberar i votar". Caubet ha insistit que no es pot pronunciar sobre l'afer de les pensions "perquè m'obliga la llei i no puc participar en la presa de decisions".

Caubet es va abstenir de pronunciar-se sobre la investigació que es fa per la falta de control en el pagament de les pensions en el moment que el consell d'administració va rebre les primeres dades de l'informe forensic demanat a Deloitte. I Montserrat Martínez ho va fer en la reunió celebrada ahir per raons que no han trascendit.

Jacqueline Caubet considera que es pot permetre que la substitueixi en aquesta matèria el suplent de la llista de les eleccions perquè interpreta que "la figura del suplent no té una altra finalitat que aquest pugui intervenir en totes aquelles situacions en què el titular es vegi obligat a abstenir-se o que no pugui actuar". I recalca que si la llei preveu que hi hagi un suplent és "perquè no quedi mai vacant la representació dels assalariats al consell d'administració i que els drets dels assalariats puguin estar sempre representats al sí del consell de la CASS".

tracking