Reportatge

Costa-Carine, un nou capítol

Liberals entra a la polèmica sense mullar-se, amb un discurs curosament prudent en el qual neda i guarda la roba.

Carine Montaner en un acte.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Temporada quatre, capítol cinquè. El serial continua rodant episodis, quatre anys després del seu inici, el març del 2020, amb convidats especials, sent el torn ara de la formació política de Liberals. El partit de Víctor Pintos va enviar ahir un comunicat tot explicant el seu punt de vista en l’afer nedant entre dues aigües. Per una banda, mostrant la importància de la transparència dels salaris en la gestió pública i, per l’altra, posant en relleu la protecció de les dades personals. L’escrit, tan curosament escrit, no esquitxa ni una gota d’aigua en els texans blaus del partit.

Dies més tard del suport explícit del Partit Socialdemòcrata a Montaner, la formació liberal va sortir al pas de l’afer exposant “aquestes consideracions arran de les notícies i reaccions que ha suscitat la publicació de les retribucions d’un conseller general per una suposada filtració”, diu el comunicat.

En aquesta travessa per la prudència, una de les quatre virtuts fonamentals pels grecs clàssics, juntament amb la temprança, la fortalesa i justícia, la formació liberal destaca la necessitat de consolidar “la transparència total en la gestió dels recursos públics com a element fonamental de la nostra democràcia i llibertat individual”, tot recordant “que la mateixa llibertat individual també reposa en la garantia de la protecció de les dades personals de tots els ciutadans i ciutadanes”.

Dita transparència inclou, “òbviament”, l’accés per part de la ciutadania a les dades relatives als sous dels càrrecs polítics. Malgrat això, “la mateixa llibertat individual també reposa en la garantia de la protecció de les dades personals de tots els ciutadans, protecció regulada per un seguit de normes i protocols que s’han d’observar degudament”. El que vindria a ser nedar i guardar la roba.

tracking