Seguretat Social

Govern convida la CASS a depurar responsabilitats per les pensions

Casal defensa que la comissió d'investigació ha de tenir proporcionalitat en la representació i no actuar com un òrgan judicial

El president de la CASS, Marc Galabert, en la compareixença al ConsellFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre portaveu, Guillem Casal, ha recalcat avui que és el consell d'administració de la CASS l'òrgan competent per determinar les possibles responsabilitats pel sobrepagament de les pensions i ha manifestat que "decidirà si ha de portar-lo a la fiscalia" com ja ha anunciat "i mirar si ha de depurar responsabilitats" amb el resultat de l'informe extern sobre les irregularitats detectades en el funcionament de la Seguretat Social. Casal ha indicat que "és una competència en funció de cada òrgan" i que "no podem vestir un relat al voltant de que el Govern és el responsable, és un perjudicat més com la resta de grups o institucions".

Guillem Casal ha destacat que el Govern vol saber què ha succeït perquè s'hagin estat pagant durant anys pensions d'invalidesa per sobre del que corresponia i ha assenyalat que per esbrinar-ho s'ha de treballar en diferents vies: la comissió d'investigació del Consell General i la fiscalia que decidirà el tràmit a seguir. El ministre ha recalcat que la comissió d'enquesta que s'aprovarà al parlament "pot aportar més informació o intentar depurar responsabilitats polítiques però no es pot erigir en comissió judicial, això li compet a la fiscalia".

El portaveu del Govern ha assegurat que l'executiu i els grups parlamentaris volen conèixer què ha passat "i crec que la ciutadania també, més enllà de com es fa" en referència a les discrepàncies de les formacions polítiques per qui integra la comissió d'investigació. Casal ha defensat que "s'ha de respectar el reglament del Consell" que fixa que la representació ha de ser proporcional en funció dels parlamentaris que té cada partit a l'hemicicle. I ha incidit que no és hi hagi més o menys consellers d'una formació el "que canviarà si trobem més problemes o menys" i que l'objectiu" és identificar què ha passat i esbrinar que ens ha portat fins aquesta situació".

Casal ha afirmat que una fer una "comissió a mida seria si s'apliquen altres criteris que els del reglament" i ha declarat que "potser és per instrumentalitzar i fer veure que el Govern és culpable", alhora que ha reiterat que l'executiu "és un dels principals interessats" en saber el que ha portat al sobrepagament als pensionats.

tracking