CONVENI AMB LA UNIÓ EUROPEA

Govern informarà el Consell de l'acord el 21 de març

Es farà una lectura del text amb síndic, subsíndica i consellers

Espot i Riba, en un acte públic.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Dijous 21 de març a partir de dos quarts de deu del matí el Govern informarà el Consell General sobre els detalls de l’acord d’associació amb la Unió Europea. Se’n farà una lectura comentada amb el síndic, la subsíndica i els consellers generals. Una vegada acabi la sessió es lliurarà un esborrany de l’acord a tots els assistents.

Segons un document intern del pacte d’estat pel pacte amb la UE, a què el Diari ha tingut accés, “hi ha un neguit creixent i preocupant al tomb de la no publicació de l’esborrany de l’acord d’associació entre la ciutadania”. Els membres del pacte reconeixen que “aquesta manca d’informació està causant neguits en l’opinió pública”. El document assenyala, a més, que “el text de l’acord d’associació és extremament llarg i complex i ha d’anar acompanyat de les explicacions pertinents (en forma de dossier explicatiu, lectura comentada, etc.)”. I recorda que l’esborrany “és un document evolutiu, en què les parts comunes amb San Marino estan tancades [...], i els annexos estan sent objecte d’una revisió jurídica que té una incidència directa en la redacció de les adaptacions negociades”.

El Govern també farà lectures comentades del pacte amb la Unió Europea amb els representants dels mitjans de comunicació, els consellers comunals i altres membres d’institucions públiques i privades.

tracking