Treball

Restricció de quotes d'immigrants per frenar el creixement demogràfic

El Govern eliminarà la flexibilització dels últims anys i reduirà l'entrada de residents per inversió estrangera

Gent fent tràmits a Immigració.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern està revisant el model de quotes d'immigració perquè el creixement econòmic "sigui sostingut i digerible" atesos els problemes que hi ha d'augment de la població i d'accés a l'habitatge. El portaveu de l'executiu Guillem Casal ha explicat en la roda de premsa de consell de ministres que s'està negociant amb la patronal un model "per trobar l'equilibri" entre les necessitats de personal que tenen les empreses i el creixement del país.

El ministre ha recordat que des de fa anys s'aplica una política de flexibilització de quotes amb la rebaixa de requisits perquè els temporers puguin acollir-se a la quota general de residents i ha destacat que s'ha de trobar "l'encaix" al voltant de la necessitat d'habitatge i l'increment demogràfic amb les peticions de mà d'obra del teixit econòmic. El nou model que proposa el Govern es va presentar la setmana passada en una reunió amb empresaris i ara es treballa la fòrmula que tingui en compte el nou plantejament de l'executiu. La mesura no s'hauria de demorar gaire perquè està arribant el final de la temporada d'hivern i s'hauria de decidir si es prorroguen les autoritzacions de temporada, ha comentat el ministre.

Guillem Casal ha assegurat que les restriccions que s'imposin afectaran tot tipus d'immigrants, tant els que entren per la quota de residència i treball com és que obtenen el permís com treballadors per compte propi com inversió estrangera. I ha ressaltat que les accions per fer el creixement més sostenible es treballen de manera transversal des de molts ministeris per la situació de l'habitatge, l'augment demogràfic o el model urbanístic amb accions com la moratòria als pisos turístics, l'impost a la inversió estrangera en immobles, la llei d'urbanisme o la modificació de la llei d'inversió estrangera.

tracking