Justícia

Costa retira la querella contra Montaner

L'exconseller liberal critica que se li ha fet una campanya de discrèdit

Costa i Montaner en una roda de premsa al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exconseller liberal Ferran Costa ha retirat la querella criminal interposada contra la líder d'Andorra Endavant,Carine Montaner, per revelar el seu sou l'any 2020 i es dona "per satisfet" amb la posició de la Fiscalia, "que veu indicis de delicte". Així ho ha manifestat l'actual ambaixadord'Andorra a les Nacions Unides a Ginebra, Suïssa i Liechtenstein a través d'un comunicat, afirmantqueno té cap intenció de percebre la remuneració que li reclamava a Montaner. Costa ha expressat que va interposar la demanda en "veure vulnerats" els seus drets i que araha decidit retirar els càrrecs,després d'una mediació del Síndic General, Carles Ensenyat, "quim’ha empès a prendre la decisió".

Costa ha argumentat que es va fer públic "de manera unànime" el complement salarial en unasessió de Junta de Presidents conjuntament amb Sindicatura "ihavia de servir per evidenciar que tots els Consellers Generals a ple temps cobravem una partida addicional".L'exconseller liberal manté que s'ha fet una "campanya de discrèdit" contra la seva persona i càrrec professional "amb finalitats gens clares".

Montaner afrontava una pena de dos anys de presó condicional i dos anys d'inhabilitacióper un presumpte delicte major de revelació de secretsi Costa li demanava64.048,84 euros d'indemnització que hauria deixat d'ingressar després dels fets.

tracking