Cossos especials

Els banders van sancionar a 72 persones l'any passat

38 atestats van ser per una infracció en la tinença de gossos perillosos, mentre que 17 van ser en l'àmbit de la pesca

Un control dels banders.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cos de banders va atestat l’any passat a un total de 72 persones de les1.946 actuacions relacionades amb la fauna i flora del país, segons elbalanç anual del departament, dels quals38 van ser per la tinença de gossos perillosos, 17 van ser en l'àmbit de la pesca, amb 750 controls efectuats, 9 pel que fa a la caça, dels 1.086 controls, i 8 atestats en quantals vehicles motoritzats al medi natural, del total de 76 vigilàncies. Pel que fa a les enceses de foc il·legals, van arribar 10 denúncies. Segons valora el cos, les infraccions per tinença de gossos perillosos va disminuir "sensiblement" per la "divulgació i informació" que s'ha donat als propietaris, mentre que els controls en la pesca han augmentat "pels controls acotats intensius". En l'àmbit de la caça, la xifra d'atestats "baixa de forma significativa,menys de la meitat dels registrats el 2022".

El nombre d'actuacions el 20223, 1.946, han augmentat en un 10% respecte a l'any anterior. La majoria es van dur a terme per donar resposta a les 3.042 trucades que va rebre el cos, una dada que també s’incrementa prop d’un 10% respecte el 2022, segons el cos.

Així, els banders informen que s'ha ampliat el personal amb sis noves places que completa un equip de 16 agents, 3 capsd’unitat, un director i un administratiu.

tracking