JUSTÍCIA

Costa retira la querella a la Batllia contra Montaner per la revelació del seu salari

Creu que ha assolit l’objectiu amb la decisió de la Fiscalia general

Costa en una intervenció al Consell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller general i ambaixador a l’ONU a Suïssa i Liechtenstein, Ferran Costa, va anunciar ahir que ha sol·licitat a la seva lletrada que retiri la demanda interposada contra Carine Montaner, líder d’Andorra Endavant.

“Aquestes són les primeres declaracions públiques des que es va iniciar la causa i no n’he fet per mostrar el meu respecte absolut a la separació de poders”, assenyala en el comunicat.

L’actual diplomàtic precisa que la decisió de recórrer a la justícia va ser una resposta al que percebia com una vulneració dels seus drets. No obstant això, ara que el fiscal general ha qualificat provisionalment l’actuació de Montaner com a delicte, considera que ha assolit el seu objectiu.

Tanmateix, aclareix que “a diferència del que s’ha volgut fer entendre”, van ser els cinc presidents de grup parlamentari de la legislatura passada qui, en una sessió de junta de presidents, van decidir fer transparents i publicar tots els salaris. “Aquesta mesura, a parer meu, havia de servir per evidenciar que eren tots els consellers generals a ple temps (nou en total, Montaner inclosa) els que cobràvem una partida addicional, segons preveu al reglament del Consell”.

El canvi d’actitud, segons Costa, ha estat impulsat per la mediació de l’actual síndic general, que va conduir-lo a prendre la decisió de retirar els càrrecs i la demanda civil, ja que no té cap intenció de percebre res de Montaner. Costa destaca que la demanda no tenia com a finalitat perseguir interessos personals, sinó objectivar el greuge que, segons ell, va ser objecte d’una campanya de descrèdit reputacional, tant personal com professional. Ara, amb la retirada de la demanda, espera posar fi a aquesta controvèrsia i evitar alimentar el “circ mediàtic ple de malvolença”.

tracking