Reportatge

“És una gran notícia per a totes”

La població percep la iniciativa del Govern d’incrementar la baixa de paternitat com un pas més cap a la igualtat de gènere.

Pares passejant amb els fills.Fernando Galindo

Publicat per
Neus Tomàs

Creat:

Actualitzat:

La proposta del Govern d’incrementar la baixa de paternitat de vuit a vint setmanes de cara a l’any 2025 ha agradat a la ciutadania, ja que la iniciativa es percep com una acció més per arribar a la igualtat de gènere entre homes i dones. Anabel Batista, que és mare de fills ja grans, ha expressat que “els homes tenen dret a cinc mesos de baixa i l’obligació d’agafar-los per ajudar les mares en la criança”. En Joan també ha recalcat que creu que “aquesta mesura és un pas més cap a la igualtat entre homes i dones”.

La secretària d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Mariona Cadena, va explicar dilluns al programa Parlem-ne, de Diari TV, la voluntat de l’executiu d’augmentar de manera progressiva la baixa de paternitat, passant de vuit setmanes a setze, fins a arribar a les vint l’any 2025. La mesura, tal com va afirmar Cadena, “està en fase d’estudi” i el Govern hi està treballant i vol consultar amb la resta de grups parlamentaris per “fer-la realitat”.

Noèlia Lozano acaba de ser mare d’una nena i considera que “el fet que els pares puguin ajudar durant les primeres setmanes de vida dels fills és una gran notícia per a totes nosaltres, perquè tenir algú al costat donant suport està molt bé”. La Sofia, que també té una nena de pocs mesos, s’ha posicionat a favor en relatar que “és una gran notícia per a totes”.

Els pares, com Nicolas Sad i David Fernández, també han rebut la proposta del Govern com “una bona notícia”. Sad diu que a ell li hauria agradat “tenir més temps per poder gaudir dels fills,perquè creixen molt de pressa”, i el David hi va afegir que “jo vaig tenir dues setmanes, si hagués tingut més dies hauria estat genial”.

Tant Noèlia Lozano com Anabel Batista coincideixen en el fet que poder compartir els primers tres mesos amb el pare de la criatura ajudarà les dones a descansar, perquè “criar un fill és esgotador”, i tal com diu l’Anabel les “tasques s’han de compartir”.

Jèssica Barreiros és autònoma i acaba de ser mare d’una nena, la seva parella també és empresari i això fa que compartir la baixa sigui “complicat”, ja que explica que “si la meva parella i jo ens agafem la baixa hem de tenir gent treballant a l’empresa”. Tot i això, Barreiros no va voler perdre l’oportunitat de manifestar que “és una mesura molt justa”, i va afegir que “el fet que els pares tinguin el mateix temps que nosaltres farà que puguin gaudir més del seu fill perquè el temps passa volant”.

Finalment, Dolores Rispolis és àvia i considera “molt positiu” aquest canvi. A més, ressalta que aquest fet provocarà que “el pare no es perdi detalls de la vida del seu fill i influirà directament en el vincle del pare cap a l’infant”. Sad també destaca el fet que “és maco compartir aquesta experiència en parella”.

tracking