METEOROLOGIA

Arcalís allarga la temporada fins al 14 d'abril gràcies a les últimes nevades

Les precipitacions generalitzades d’ahir s’han de repetir durant la jornada d’avui

Un operari traient neu a Encamp.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha estat una temporada complexa per al sector de la neu i és ara quan les precipitacions estan fent millorar considerablement les condicions de les estacions. La primera conseqüència és que Ordino Arcalís va confirmar ahir que ampliarà la temporada fins al 14 d’abril vinent i, per tant, afegeix una setmana extra al calendari inicialment previst. Segons va indicar l’estació en un comunicat, s’han acumulat gruixos de fins a 170 centímetres de neu que han de seguir creixent “amb les noves precipitacions anunciades per als pròxims dies”. Aquest cap de setmana estaran operatives la totalitat de pistes del domini amb l’obertura de la pista Freixans.

Els altres dominis de Grandvalira Resorts mantenen la data de tancament el 7 d’abril. El comunicat va indicar que l’àrea esquiable disponible entre les tres estacions de Grandvalira Resorts és de 270 quilòmetres, dels quals 180 són a Grandvalira, 63 a Pal Arinsal (el 100% de pistes) i 30 a Ordino Arcalís. Els gruixos de neu a Grandvalira arriben fins als 140 centímetres i a Pal Arinsal, fins a 115.

Els gruixos possiblement experimentaran canvis imminents perquè les nevades generalitzades s’han de reproduir durant la jornada d’avui. La nevada d’ahir va afectar totes les cotes durant les primeres hores del matí, fet que va motivar la mobilització del COEX amb 15 màquines per condicionar la xarxa viària, mentre que els comuns tambéactivaven els seus equips. La fase groga a la carretera va anar evolucionant durant el dia i a última hora del vespre es mantenia la necessitat de circular amb cadenes o equipaments al port d’Envalira, a la CG-3 en l’accés a Arcalís i a la CG-4 en l’accés al coll de la Botella.

Quant a la predicció per al dia d’avui, el servei de meteorologia va anunciar que aquesta passada nit i matinada es registraria el pas d’un altre front que ha de deixar més nevades que perduraran durant el dia i que s’aniran dispersant a la tarda.

Tot i el notable canvi de temps, Andorra Recerca+Innovació apuntava en una publicació a les xarxes socials ahir que el mantell nival continua sent deficitari. Assenyalaven que les precipitacions que ha portat el mes de març han aportat 44 centímetres de neu nova a la zona de Sorteny, que ha assolit un gruix de 150 centímetres. Malgrat tot, van indicar que és poc “per a l’època de l’any en què ens trobem”.

tracking