SANITAT
ATS vol recuperar la concessió del servei medicalitzat no urgent
ATS es veu en condicions de mantenir el servei després de l’increment pressupostari fixat en el plec de bases del SAAS
Andorrana de Transport Sanitari (ATS) aspira a mantenir la concessió del transport medicalitzat no urgent, que està en concurs públic després que la mateixa empresa –integrada per Egara, Ambulàncies Carlemany i Ambulàncies Valira– va renunciar a l’adjudicació a principi de febrer, al·legant que econòmicant no podia oferir el servei a causa de l’increment de les despeses derivades del conveni laboral pactat amb la plantilla.
Fonts sindicals properes als treballadors van indicar ahir que la intenció d’ATS no suposa cap sorpresa i van deixar entreveure que “es veia a venir”, perquè difícilment cap altra empresa està en condicions, en tan poc de temps, de presentar-se al concurs complint el plec de bases i disposar de 10 ambulàncies preparades per donar servei al SAAS.
Les mateixes fonts van remarcar que el fet que ATS va renunciar no ha estat motiu per al SAAS per descartar-la i l’UTE és una de les candidates amb més possibilitat de recuperar la concessió. Els motius econòmics no han de suposar cap impediment perquè el SAAS ha incrementat en mig milió d’euros la dotació que està disposat a pagar a la nova empresa.
El SASS preveu una aportació d’1,5 milions d’euros per a la concessió del transport medicalitzat no urgent, una quantitat bastant superior a la del plec de bases del 2021, que va ser de poc més un milió d’euros, encara que les empreses van licitar a la baixa per aconseguir l’adjudicació, fet que ha estat clau per a la renúncia d’Andorrana de Transport Sanitari. L’adjudicatari queda obligat a subrogar-se en tant que patró del personal que actualment hi treballa.