Temporada d'hivern

Circulació amb equipaments obligatòria per la neu

La nevada ha caigut a totes les cotes amb gruixos d'entre 20 i 25 centímetres per sobre dels 1.200 metres, el que ha complicat els desplaçaments per carretera

Un camió aturat a l'alçada del Serrat

El camió aturat a l'alçada del Serrat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les precipitacions d'aquesta matinada han afectat a totes les cotes del Principat, fet que ha obligat a Mobilitat a activar fase groga a tot el territori per obligatorietat de circular amb pneumàtics especials i s'ha mantingut fins a primera hora de la tarda. L'obligació ha afectat després a tot el territori, però a partir d'Escaldes. La neu també ha complicat la circulació a l'accés cap a França i la prefectura de l'Arieja ha informat que romandrà prohibit durant tot el dia el pas per l'RN-22 i per l'RN-230 al coll de Puymorens als camions amb un pes superior a 19 tones. En aquests trams, tots els vehicles estan obligats a dur pneumàtics especials. A partir de les 19 hores, la fase groga ha deixat d'afectar a gran part del país, únicament a les carreteres generals a partir de Pal, El Serrat i Canillo, i l'accés ha quedat restringit per anar cap a Arcalís i a la Coma de Ransol.

La neu va deixar gruixos ahir de fins a 25centímetres al coll Pla, 12 a Fontverd, 11 a Caborreu i 10 a la central de FEDA d'Engolasters. La nevada s'ha mantingut fins al migdia augmentant els gruixos d'entre 20 i 25 centímetres per sobre dels 1.500 metres, segons informa el servei meteorològic. A la tarda les precipitacions seran més estables al nord, però més intermitents amb vent als cims.

La neu ha causat alguns incidents a la carretera per vehicles que perden el control, llisquen o xoquen per l'estat de la calçada. A la carretera de l'Obac, un conductor s'ha estimbat aquest migdia mentre circulava de baixada. El vehicle, amb matrícula espanyola de la marca Audi, ha quedat lleugerament inclinat a la vorera del carril esquerre, a l'alçada de la rotonda del quilòmetre zero. La policia ha intervingut en un altre incident aquest matí a la vila encampadana per la lliscada d'un cotxe que hauria perdut el control i ha xocat contra la vorera. Un camió també ha quedat aturat a la calçada aquest matí a la carretera general 3 al Serrat. El vehicle hauria lliscat cap al cantó de la via després d'una corva quan circulava en sentit nord.

El cos policial recomana evitar desplaçaments innecessaris i informar-se de l'estat de les carreteres abans d'emprendre un trajecte iMobilitat recorda que la sanció per no dur pneumàtics especials ascendeix als 180 euros.

Retencions als accessos del Principat

La nevada ha complicat la circulació a les entrades del país causant retencions a la frontera francoandorrana des de mig matí i a l'accés del riu Runer a partir de les 12 hores.

tracking