L'ENCAIX AMB EUROPA

L'exclusiva del Diari de l'acord obliga el Govern a fer-lo públic

El text és un ampli resum quasi íntegre del document pactat amb Brussel·les

El document publicat ahir pel Diari.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va fer públic ahir a la tarda el resum ampliat de l’acord d’associació amb la Unió Europea al web d’informació andorraue.ad després que el Diari d’Andorra l’hagués avançat al matí en exclusiva. El Diari va publicar un QR en l’edició de paper que els lectors es poden descarregar per tenir accés al documentelaborat per l’executiu amb la intenció de divulgar-lo la setmana vinent.El Govern es va veure forçat a posar a l’abast de la ciutadania el resum de l’acord “per la filtració” del document al Diari. L’executiu va indicar que la setmana vinent, coincidint amb l’acte públic programat per a dimarts a les 20 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, publicarà una versió més atractiva del document que ha donat a conèixer aquest rotatiu.

La publicació del document íntegre del pacte d’Estat ha estat fins ara un tema de discussió entre els membres del pacte. També l’han reclamat col·lectius que es consideren afectats, col·legis professionals i excaps de Govern. El fet que Andorra Endavant disposés del text perquè Gide pugui fer l’estudi d’impacte també ha provocat tensions. El secretari d’Estat per a les Relacions amb Europa, Landry Riba, defensava que encara no es pot lliurar l’original perquè falta la traducció a l’anglès i la seva revisió. Altres, en canvi, eren partidaris d’entregar el document en francès perquè és l’original i el que s’ha pactat amb Brussel·les.

Dimecres passat, el document que ahir va publicar el Diari va ser lliurat a Marc Forné i Albert Pintat, que també havien sol·licitat l’acord complet. Dimarts hi ha una lectura comentada amb els consellers i es lliurarà el text.

PREGUNTES I RESPOSTES DE L'ACTE PÚBLIC

J.R. Baiges - Andorra la Vella El cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d’Estat de Relacions amb Europa, Landry Riba, seran els encarregats de respondre a les preguntes dels assistents a l’acte públic de dimarts. Es tracta de la primera acció comunicativa d’envergadura inclosa a la campanya per transmetre el màxim d’informació als ciutadans. No intervindran els excaps de Govern, que estaran situats a la fila zero, encara que sí que ho faran en actes posteriors. El Govern és conscient que cal un esforç important per trencar una idea negativa que s’ha instal·lat en part de la societat. Per això, en un document que s’ha treballat a partir de les preguntes més freqüents a les webs d’Andorra-UE i del PS, s’exposa un ampli ventall de possibles preguntes del públic i les respostes. Són qüestions repetitives, com l’arribada de professionals liberals, els viatges per Europa, l’entrada de treballadors o l’atenció sanitària. S’aborda la possibilitat d’un resultat negatiu al referèndum i s’aclareix que el Consell General no ratificaria l’acord d’associació i que s’obriria un escenari de gran incertesa.

tracking