PROJECTE PER A LA LLENGUA OFICIAL

La comissió vol tancar el text de la llei del català a final de mes

Fins ara s’han transaccionat més esmenes de format que de contingut

Bonell després d'una roda de premsa.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de llei per blindar el català com a llengua pròpia i oficial avança per bon camí. Almenys així ho afirmen veus internes de la comissió legislativa d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports, l’encarregada de presentar el text. En el calendari previst que sobrevola el grup de treball, la voluntat i l’objectiu prioritari és tancar la redacció de l’escrit per a final d’aquest mes o, a molt estirar, principi d’abril. La comissió, que va reunir-se dimarts passat, preveu que amb les quatre comissions que tindran aquest març ja tinguin el temps suficient per tirar endavant amb l’horitzó marcat.

Les fonts de la comissió informen de “l’ambient de consens, predisposició i de debat constructiu” que es respira en el si del grup de treball, i confien “en els tempos per poder-ho tancar com més aviat millor”. Tot i això, són conscients de la càrrega de treball que els queda perquè, de moment, el punt neuràlgic de les reunions s’ha centrat més en aquelles esmenes d’un caràcter més de forma que de contingut o finalitat.

Així doncs, de les 54 esmenes totals que s’han presentat, la comissió ja ha transaccionat més de la meitat, arribant fins a un total de 34. Les 20 restants, llavors, són aquelles amb una càrrega major de tecnicismes que poden modificar el cos conjunt de la norma. Entre aquestes esmenes destaca que el PS vol impulsar l’obligatorietat del nivell A1 de català als treballadors temporers o el B2 per als professionals col·legiats. Concòrdia, per la seva banda, vol que en els sectors de l’hostaleria i la restauració s’implanti el nivell A1 com a requisit, i tant el grup de Cerni Escalé com el PS volen que la renovació de l’autorització de residència o reagrupament sigui per als que demostrin el nivell o un certificat de títol de l’A2.

tracking