HABITATGE

Les famílies monoparentals tindran prioritat per accedir al parc públic

El reglament estarà llest en “una setmana o deu dies”, just per a l’entrega dels primers pisos accessibles, situats a l’antic hotel Àrtic

L'antic Hotel Àrtic on s'hi han construït 27 pisos assequibles.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Neus Tomàs

Creat:

Actualitzat:

Les famílies monoparentals tindran prioritat en la repartició dels immobles del parc públic d’habitatge. La ministra d’Economia i Habitatge, Conxita Marsol, va explicar ahir en unes declaracions posteriors a la concentració pel Dia de la dona, organitzada pel Govern, que les famílies monoparentals tindran “una puntuació extra” a l’hora de distribuir els pisos.

Marsol va especificar que, normalment, les famílies que tenen més dificultats estan compostes per “una dona i un fill”, ja que “un home i un fill no acostumen a tenir tants problemes”. La titular de Treball i Habitatge també va posar en relleu que per fer el repartiment es tindrà en compte “la part econòmica, que és molt important perquè els pisos aniran destinats a les persones que aquests moments tenen més dificultats econòmiques i sobretot tenen més risc d’exclusió residencial”.

A banda, Marsol va destacar que s’ha de treballar perquè es “valorin” els llocs de treball de les dones i que se’ls doni “la mateixa importància” que als dels homes, i aquesta és una “feina que hem de fer tots com a societat”.També va apuntar que hi ha altres mesures que cal tenir en compte com, per exemple, “millorar els salaris”.

El reglament que ha d’establir com s’accedirà als apartaments públics amb un lloguer accessible estarà disponible d’aquí a “una setmana o deu dies”, segons va afirmar la ministra. Els primers 27 pisos, que estan situats a l’antic hotel Àrtic, seran ocupats de cara a “final d’abril”, tot i que encara “no hi ha una data exacta”.

Entre els col·lectius vulnerables no tan sols hi ha les famílies monoparentals, sinó que també s’hi inclou la gent gran i les persones discapacitades, entre altres. És per això que tenint en compte tots aquests factors, Marsol fa unes setmanes va explicar que per fer una distribució “justa” dels pisos, el reglament havia de tenir en compte diversos factors, com ara els sous, amb els quals es considerava establir un barem d’ingressos d’1,1 a 2,2 cops el sou mínim.

També cal recalcar que la tipologia de l’habitatge influirà en la selecció dels inquilins. La idea inicial que té el ministeri és seguir la Llei de serveis socials i sociosanitaris, i realitzar una selecció precisa per garantir equitat.Es tindrà en compte que la família destini més d’un 33% dels seus ingressos al lloguer i també s’intentarà saber si disposa de propietats fora d’Andorra. Cada any es farà una revisió per assegurar que no ha canviat la situació econòmica dels beneficiaris.

tracking