Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El SAAS es va afegir als actes del 8-M amb una reflexió al tomb de la malaltia mental i la doble càrrega que representa per a les dones. Perquè a l’estigma se li ha d’afegir la connotació del gènere. “Quan a algú se li diagnostica una síndrome depressiva, a la dona se la tendeix a animar, a dir: ‘això no és res, tira endavant, són coses que passen’, a banalitzar una mica”, va exposar la directora d’infermeria del SAAS, Laura Bernada. En el cas d’un home la reacció és: “Què li deu haver passat?”

Bernada va posar de manifest que la dona “té força més raons” per patir problemes mentals, ja que a banda de la càrrega familiar o laboral té la “pressió de controlar-ho tot”, una exigència que ve no tan sols de la societat, sinó de la que s’autoimposen elles mateixes i, a més, la que les obliga a la perfecció. Tanmateix, va incidir en la necessitat que hi hagi “més informació i més formació”, i també una major visibilització de problemes que afecten les dones, com ara les depressions postpart.

Les dades recopilades per l’OMS constaten que els problemes de salut mental afecten més les dones que els homes i que són també dones les que tenen més temptatives de suïcidi. I el problema és que elles són “més vulnerables”, ja que pateixen “múltiples discriminacions”, va apuntar la directora d’infermeria del SAAS.

tracking