COSTA VA RETIRAR LA QUERELLA

Montaner avisa que “la causa continua”

Acusa la Fiscalia de fer “unes conclusions molt dures” i diu que “el tema portarà cua”

Carine Montaner en el Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Montaner encara no té totes les carpetes tancades en l’afer Costa. Després que dijous passat l’exconseller general i ambaixador de l’ONU a Suïssa i Liechtenstein, Ferran Costa, retirés la querella contra ella, la presidenta d’Andorra Endavant va recordar en un escrit que “la causa continua” perquè la Fiscalia encara manté la petició de dos anys de presó condicional i dos d’inhabilitació, a més d’una indemnització de 64.048,84 euros, per un delicte de revelació de secrets per presumptament fer públic el sou de Costa. La consellera general va expressar que està a l’expectativa de la justícia i considera que “el tema portarà cua”.

“Ara mateix el tema està entre les mans del fiscal, el qual ha tret unes conclusions molt dures”, va manifestar Montaner, que tot i les crítiques al Ministeri Fiscal es va congratular que Costa retirés la querella. “És una bona notícia per al país, per a la imatge del país, i una decisió sàvia”, va afegir. La líder d’Andorra Endavant creu que aquest gest de Costa posa fi al “rebombori mediàtic” al voltant de la seva persona i matisa que tot aquest afer ha fet mal “tant al senyor Costa com a mi i als nostres respectius familiars”.

Tal com va avisar en un comunicat, l’actual diplomàtic va expressar que va recórrer a la justícia “com una palanca disponible per a qualsevol ciutadà quan veu vulnerats els seus drets” i, ara, després que el fiscal general fes una qualificació provisional en què veia indicis de delicte en l’actuació de Montaner, “ja em dono per satisfet perquè considero que he assolit el meu objectiu”. Tot i la retirada de la querella, la Fiscalia va titllar en un aute Montaner com a “autora” de “fer saber en successives ocasions a altres membres del Consell General el complement salarial que el senyor Costa percebia”. La líder d’AE, mentre espera novetats de la Fiscalia, ja va informar dimarts la junta de presidents que, per motius personals, deixava algunes comissions polítiques.

LA MEDIACIÓ DEL SÍNDIC, CLAU EN L'ENTESA

“Estic molt agraïda al síndic perquè és gràcies a ell que el senyor Costa ha retirat la querella. El senyor Ensenyat ha demostrat que és un home d’estat”, va expressar Montaner. També va reconèixer el seu paper en l’entesa Costa, que va dir que “la mediació del síndic general m’ha empès a prendre la decisió d’enretirar els càrrecs i la demanda civil”. Per la seva banda, Ensenyat es va mostrar “molt content donada l’amistat que m’uneix amb Montaner i Costa”. Pel que fa al seu paper de mediador, el síndic va exposar que va ser una situació demanada per les dues parts i que va sorgir fruit de “converses amb els uns i els altres”.

tracking