POSSIBLES NOUS TALLS CAMÍ D'ANDORRA

Unió de Pagesos adverteix de noves mobilitzacions “on i quan sigui necessari”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos (UP) adverteix de possibles noves mobilitzacions “on i quan sigui necessari” que podrien afectar les vies d’accés al Principat per Catalunya. Els pagesos van sortir descontents del ple del Parlament d’aquesta setmana, en què consideren que els grups no van instar el govern a fer tot el que està en les seves atribucions en matèria de mercat just, transparent i equitatiu, com ara una regulació adequada dels contractes tipus o l’adequació de la normativa de les llotges i mercats d’origen per ajustar-la a les exigències de l’organització comuna de mercats (OCM) dels productes agraris.

Segons UP, els grups tampoc van instar el govern a aconseguir la competència de l’establiment de bonificacions fiscals a l’IRPF i que l’estat les estableixi en la seva participació en l’IRPF i en l’impost de societats, unes demandes adreçades a la pagesia, que sí que ha adoptat els compromisos mediambientals i climàtics.

Per tot això, UP va manifestar que continuarà exigint l’articulació de polítiques “ambicioses” per resoldre la delicada situació de la pagesia catalana i aquesta amenaça de nous talls podria afectar, de retruc, com ja ha passat en les darreres setmanes, Andorra. Unes mobilitzacions que van afectar durant diversos dies la C-14.

tracking