RECONEIXEMENT A PARÍS

França condecora el president del Tribunal Constitucional

Jean-Yves Caullet va rebre la Legió d’Honor en un acte presidit per Macron

Les autoritats andorranes amb Macron.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El president del Tribunal Constitucional i qui va ser durant molt de temps representant personal del Copríncep francès –primer de François Mitterrand, el 1993, i després de Jacques Chirac, fins al 1996–, Jean-Ives Caullet, va rebre divendres a la nit la medalla de la Legió d’Honor en un acte que es va celebrar al Palau de l’Elisi, a París. Caullet va estar acompanyat en el reconeixement del cap de Govern, Xavier Espot; de l’excap de Govern i observador de les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea, Jaume Bartumeu, i del notari Isidre Bartumeu.

A l’acte, el qual les persones que van anar-hi van qualificar de “molt emotiu”, hi va assistir el president de França i Copríncep, Emmanuel Macron. El cap d’Estat va acompanyar la delegació andorrana, amb la qual va ser “molt carinyós”. Les fonts presents a l’esdeveniment assenyalen que el Copríncep francès va estar “molt deshinibit, molt proper als seus convidats, i va deixar una mica de banda el seu càrrec institucional”. En definitiva, indiquen les mateixes fonts, “es va veure la faceta més humana del Copríncep”.

Macron, en el seu discurs, va parlar durant uns cinc minuts de la Constitució d’Andorra i de la participació de l’actual president del Tribunal Constitucional en el procés constituent. El cap d’Estat va fer un elogi de la persona de Caullet, de la Constitució i d’Andorra.

Caullet va ser una de les vuit persones que van rebre la Legió d’Honor, una de les més conegudes i importants distincions franceses, la nit de divendres. També van rebre la medalla, entre d’altres, el primer astronauta francès, la CEO de l’empresa Decathlon i el xef d’un restaurant que porta en les mateixes mans 150 anys amb una estrella Michelin.

tracking