Successos

Les precipitacions han deixat fins a 45 centímetres de neu als cims

S'abaixa el perill d'allaus al nivell 3 i es manté l'obligatorietat de circular amb equipaments al port d'Envalira

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La nevada d'ahir amb les precipitacions del dijous a la nit ha aportat finsa 45 centímetres de neu nova als cims, concretament, al Coll Pla, segons ha informat el servei meteorològic. A Fontverd en van ser 33, mentre que al'estació de FEDA d'Engolasters30,a la de Ransol, 25, i a Caborreu, 28. Aquesta nit s'espera "algun floc de neu" i demà pot nevar feblement al nord.

La nevada va obligar a activar el risc al nivell 4, "molt fort", al nord i centre del país, tot i que aquest matí s'ha abaixat al nivell 3. Segons Meteo, els "desencadenaments artificials" i els tirs preventius d'allaus del COEX durant la nit ha permès abaixar el perill, tot i que segueix sent "alt", segons recorda el servei. El tram de la carretera 260 a Coma Ransol i l'accés a Arcalís han estat en fase negra per treballs del COEX pel risc d'allaus i el pas de qualsevol vehicle ha estat restringit. Protecció Civil recomana escollir bé els camins de muntanya ilimitar les activitats en zones en pendents exposades a la caiguda de neu, així com xtremar les precaucions iprioritzar els camins d’esquí habilitats.

Pel que fa a l'estat de la calçada,lafase grogaper obligatorietat de circular amb pneumàtics especials ha afectat en l'accésazones altes pel port d'Envalira, el Serrat i perPal. Pel que fa al pas capa França, continua la restricció dels camions amb un pes superior a 19 tones a circular per l'RN-22 i a l'RN-320 a coll de Puymorens.

La neu va causar ahir alguns incidents a la carretera per vehicles que van perdre el control. A la carretera de l’Obac, un conductor va estimbar-se ahir al migdia mentre circulava de baixada. El vehicle, amb matrícula espanyola i de la marca Audi, va quedar lleugerament inclinat a la vorera del carril esquerre, a l’altura de la rotonda del quilòmetre zero. La policia va intervenir en un altre incident al matí a la vila encampadana per la lliscada d’un cotxe. Un camió també va quedar aturat a la calçada aquest matí a la carretera general 3 al Serrat. El vehicle hauria lliscat cap al cantó de la via després d’un revolt quan circulava en sentit nord.

tracking