Himne

Enregistrament oficial del Gran Carlemany en versió instrumental i cantada

El Govern posa a disposició de la ciutadania l'himne interpretat per l'ONCA i diverses corals del país

Les corals del país han enregistrat El Gran Carlemany a l'Auditori d'OrdinoSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha fet pública avui amb motiu de la celebració dijous del Dia de la Constitució la versió instrumental i cantada del Gran Carlemany interpretat per l'ONCA i diverses corals del país. L'executiu indica que es posa a disposició de tota la ciutadanial'enregistrament oficial encarregat pel ministeri de Cultura a la Fundació ONCA perquè no hi havia una versió enregistrada oficial i amb alta qualitat de l'himne nacional. La gravació està disponible de manera gratuïta per a tota la població i les organitzacions nacionals i internacionals que la demanin i es pot descarregar de la pàgina web de cultura.ad.

La titular de Cultura, Mònica Bonell, ha assenyalat que "Andorra havia de tenir una versió oficial de l'himne enregistrada i de descàrrega gratuïta per a tothom" i ha destacat que s'han unit els esforços de Govern, la Fundació ONCA i totes les corals del país "per enregistrar El Gran Carlemany, que ens representa a tots els andorrans i andorranes". La gravació es va fer primer amb l'ONCA el 29 de desembre passat a l'Igor Studio de Barcelona, aprofitant la producció del concert de Cap d'any, amb més de cinquanta músics i el director artístic de la Fundació ONCA, Albert Gumí, va fer l'arranjament de la peça per a orquestra simfònica i va ser el responsable de la direcció orquestral.

L'enregistrament vocal es va fer el dissabte 13 de gener a l'Auditori Nacional sota la direcció de Jordi Sabata. La versió compta amb la participació d'un octet de cambra al que es van afegir després tretze formacions corals del país amb uns 250 cantaires.

tracking