ACORD D'ASSOCIACIÓ AMB LA UE

Concòrdia ataca “la propaganda” sobre Europa als batxillerats

Carrega contra el Govern per “modelar una campanya amb informació tendenciosa”

Núria Segués, Cerni Escalé i Jordi Casadevall en la compareixença d'ahirConcòrdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Concòrdia carrega contra l’executiu per les xerrades als alumnes de batxillerat sobre l’acord d’associació “quan el període de campanya encara no ha començat”, va expressar la consellera general del grup Núria Segués. Segués, acompanyada en roda de premsa d’Escalé i Casadevall, va titllar de “propaganda” els fets i la informació de “tendenciosa i esbiaixada”. La formació parlamentària va criticar que s’exposés part de l’acord davant un col·lectiu que “està formant-se i que té certa vulnerabilitat”, a més de presentar-li únicament els beneficis en matèria d’educació, sense “donar tota la informació”.

El president del partit, Cerni Escalé, va anar una passa més enllà i va titllar de “propaganda” i “campanya clandestina” els fets. Escalé, que també va criticar que a altres col·legis professionals se’ls hagi presentat l’acord marc i el protocol, va demanar a Govern una major transparència en una roda de premsa en què va posar en relleu la falta d’agilitat de Govern per compartir informació referent a l’acord d’associació, i va avançar que proposaran modificar la Llei de transparència perquè l’executiu comparteixi amb tots els membres parlamentaris tots els informes que tenen a veure amb qüestions legislatives o tractats internacionals.

EL PACTE D'ESTAT PREPARA LA REUNIÓ DE POBLE

La plana major dels membres del pacte d’estat per l’acord d’associació, capitanejats pel cap de Govern, Xavier Espot, l’excap de l’executiu Jaume Bartumeu i el secretari d’Estat d’Afers Exteriors, Landry Riba, va acudir ahir com a assistent a la presentació del llibre de Pol Bartolomé, que, precisament, pivota sobre el rerefons de les seves reunions. Abans, a la tarda, els membres es van reunir per encarar la reunió de poble que té lloc avui al Centre de Congressos d’Andorra la Vella a les vuit de la tarda. Segons fonts properes als membres del pacte, la reunió es va desenvolupar “amb bona sintonia” i s’hi van marcar les línies mestres de la presentació de part de l’acord davant la ciutadania. La reunió va servir per determinar els torns de paraula de cadascú i l’assignació de les intervencions en funció del tema escaient que es tracti. Aquesta reunió de poble suposa la primera exposició davant la ciutadania de l’acord d’associació amb els actors polítics després de mesos de reunions tenses sobre la manera de publicar l’escrit.

tracking