SUPORT A LA LÍDER D'AE EN EL 'CAS COSTA'

Escalé retreu al fiscal la doble moral en l'afer de la CASS

No entén que amb les irregularitats no s’actués d’ofici i amb Montaner, sí

Els consellers generals de Concòrdia.CONCÒRDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’afer Costa-Montaner encara es comenta entre els passadissos del Consell General. Ahir va ser el torn de Concòrdia i el seu líder, Cerni Escalé, que va expressar la seva opinió respecte al cas sense pal·liatius i que va vestir el seu suport a la presidenta d’Andorra Endavant amb una crítica directa al Ministeri Fiscal. “Ens sorprèn la decisió de la Fiscalia d’investigar d’ofici quan amb l’afer de la CASS, en què hi ha irregularitats admeses per la mateixa caixa, no ho va fer”, va expressar Escalé en una roda de premsa al Consell General.

El líder de Concòrdia va argumentar que “no entenc per què quan hi ha un greu perjudici públic no s’entra i sí en un que és privat i individual contra el senyor Costa, en tot cas”, i va trobar “rellevant” qüestionar els motius “d’aquesta discrepància de criteris”.

Escalé va titllar “d’esperpèntica en un estat de dret i democràtic” la situació que està vivint la líder d’Andorra Endavant i va manifestar que “ningú s’hauria de trobar en la posició de Montaner per revelar el que hauria de ser informació de sous públics”.

Tanmateix, Escalé va mostrar el suport del seu grup parlamentari i el seu personal a la consellera general, i va desitjar que “no sigui inhabilitada ni tingui cap altra mena de conseqüència negativa com una sanció econòmica”, perquè és un afer que “amb lleis com Déu mana” no s’hauria produït “mai”. A més, va afegir que la legislació andorrana no hauria d’haver permès aquest tipus de judici.

El cas va baixar pulsacions quan, dijous passat al vespre i a través d’un comunicat, l’exconseller general i ambaixador a l’ONU a Suïssa i Liechtenstein, Ferran Costa, va retirar la querella que havia interposat contra Montaner gràcies a la mediació del síndic, Carles Ensenyat.

tracking