CULTURA

L'Andorra Sax Fest preveu triplicar el retorn del pressupost d'enguany

L’onzena edició destaca per la gran participació de músics provinents de la Xina

Un acte del festival de l'any passat.Fernando Galindo

Publicat per
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Els organitzadors del festival saxofonista Andorra Sax Fest preveuen un retorn d’uns 600.000 euros. El triple del pressupost per a aquesta onzena edició, que se celebrarà del 28 de març al 5 d’abril, i que és de prop de 200.000 euros. “El retorn és més del triple, amb pernoctacions a l’hostaleria i amb compres”, va explicar Efrem Roca, director general de l’Andorra Sax Fest, que va agregar: “És un festival d’alt nivell, potser el més alt que hi ha al món, però al mateix temps hi ha d’haver un retorn econòmic perquè en aquest país vivim d’això.” L’aportació pressupostària és superior a la de l’any passat, atès que “el festival amb tres anys ha crescut d’una manera exagerada i això es tradueix en més despesa”, va assenyalar Roca, que va demanar un augment a les institucions perquè es pugui portar a terme. Entre Andorra Turisme, el comú d’Andorra la Vella i el ministeri de Cultura hi contribueixen amb uns 132.000 euros.

El cicle cultural oferirà sis concerts, dues competicions, dues xerrades, classes individuals, els premis Sax Awards i dues after parties. Durant nou dies la proposta rebrà més de 200 músics de fins a 34 països diferents, ja que entre els concursos Solo Sax i el Youth (per als joves) hi ha 190 inscrits, el rècord de participants. Entre els intèrprets destaca la gran presència de xinesos, que amb 55 persones serà la nacionalitat amb més presència. D’aquesta manera, superen per primera vegada els espanyols, que fins ara eren els que hi tenien més representació. Això és perquè un dels membres del jurat és Xiaolu Zhang, una persona que va insistir molt a estar vinculada d’alguna manera a aquest festival. “Controla tot el mercat xinès de saxofonistes” i té “en propietat més de 200 escoles de música”, va afirmar Roca, que va afegir: “El millor concurs del món el tenim aquí, per tant, tothom vol venir.” Zhang posseeix també Amadeus TV, una cadena que emetrà en streaming el festival al país asiàtic. “Podem resumir que el Sax Fest és maco, professional, el millor festival del món i ara farem promoció d’Andorra a la Xina a través del Sax Fest”, va dir Mònica Bonell, ministra de Cultura.

ANDORRA TURISME BUSCA DATES PER AL FESTIVAL DE JAZZ

Andorra Turisme està buscant dates per tornar a acollir el Festival internacional de jazz d’Escaldes-Engordany. L’entitat va explicar ahir que hi ha hagut converses per mirar de trobar quines són les millors dates per acollir aquest cicle cultural, però la quantitat de propostes que hi ha previstes durant l’estiu ho està dificultant. Per això s’està estudiant com es poden compaginar tots els esdeveniments. En aquest sentit, també es busca tancar els dies que el Cirque du Soleil farà les seves funcions.

tracking